Waarom badminton

Badminton dé sport voor jouw


Badminton is ?

Coördinatievermogen, snelheid en reactiesnelheid: qua beweging is badminton een intensieve sport, vol afwisseling. Juist daarom is het zo leuk. Ook voor beginnelingen is badminton ideaal. Badminton is een ideale training om hart en bloedvaten in een goede conditie te houden en het is goed voor de spieropbouw van armen en benen.

Badminton kan door iedereen het hele jaar door op alle niveaus gespeeld worden. Je speelt in een droge sporthal. Je hebt dus altijd zekerheid dat je voornemen om lekker sportief bezig te zijn ook doorgaat.

Badminton is sociaal.

In deze tijd dat menig persoon opgeslokt wordt door het gebruik van digitale en sociale media is het belangrijk dat er ook voldoende ontspanning, lichaamsbeweging en persoonlijk contact is. Badminton doe je samen in verschillende combinaties. Hierdoor maak je makkelijk nieuwe vrienden en vriendinnen. Speel je competitie dan streef je samen naar datzelfde doel.

Badminton is gezond.

Met badminton beweeg je veel. Je gebruikt vrijwel al je spieren zonder dat je er erg in hebt. Je hoeft er ook niet over na te denken, het gaat vanzelf. Voor kinderen stimuleert badminton de motorische vaardigheden en de oog/hand coördinatie.

Badminton is afwisselend.

Je speelt zowel enkelspel als dubbelspel of gemengd dubbelspel. Daarnaast speel je steeds tegen wisselende en gemengde tegenstanders. Soms gaat het spel snel en soms rustig. Badminton is een sport voor dames en heren.

Badminton is flexibel.

Je kunt het in wedstrijdverband beoefenen, zoals alle sporten, maar badminton is ook uitermate geschikt om binnen de eigen vereniging te spelen. Niet alleen trainen, maar ook vriendschappelijke partijtjes tegen elkaar.

Badminton is pedagogisch verantwoord.

Onze kinderen moeten veel leren om later goed te presteren. Steeds belangrijker hier bij is het sociale aspect. Met badminton leren kinderen te verliezen en te winnen, maar ook om samen te werken naar dat ene doel.

Badminton is voor jong en oud.

Iedereen kan zijn eigen doelstelling nastreven. Wil je groeien naar de nationale top of wil je gewoon lekker gezond en sportief bezig zijn in een gezellige warme vereniging en vind je napraten aan de bar ook heel gezellig.

Bij BC Veerkracht kan het allemaal.

Iedereen is van harte welkom om kosteloos kennis te maken met deze fantastische sport. Kom gewoon langs in je sportkleren en wij hebben rackets en shuttles om mee te badmintonnen.